Aracının Bakım Paketini Bul
Aracınıza Uyumlu Olan Filtre Bakım Paketini Buradan Bulabilirsiniz.

Neden Orijinal Renault Yedek Parça Kullanmalıyım?

30-12-2020 13:12
Neden Orijinal Renault Yedek Parça Kullanmalıyım?

Otomobil üreten fabrikalar, ürettikleri otomobillerin parçalarını yedek parça üreticilerine fason olarak ürettirirler. Neredeyse hiçbir parçayı kendileri üretmezler. Ürettikleri bir otomobilde yüzbinlerce farklı parça kullanılmaktadır. Bu farklı parçaları tek tek kendilerinin üretmesi mümkün olmadığı için bir çok farklı yedek parça üreticisine ihtiyaç duyarlar.

Otomobil üreticileri, yedek parçaların hepsini kendi kalite standartlarına göre ürettirirler. Parçaların üzerinde, otomobil üreticisinin marka logosu ve parçaya ait OEM kodu yer alır ve orijinal ambalajı ya da kutusu ile satılır. Bu parçalara orijinal yedek parça denir.

Bütün otomobil üreticilerinde olduğu gibi Renault otomobillerinde de durum böyledir. Renault’un Türkiye distribütörü MAİS’dir. Açılımı "Motorlu Araçlar İmalat Sanayi’dir.” Sanılanın aksine MAİS bir marka değildir. Renault yedek parçalarının üzerinde MAİS yazmaz. Bazı müşterilerimizden "Parçanın üzerinde MAİS yazmıyor.” Gibi geri bildirimler alıyoruz. MAİS yukarıda da belirttiğimiz gibi sadece Renault’un Türkiye distribütörünün adıdır. Örneğin Porsche araçların Türkiye distribütörü Doğuş Otomotivdir. Porsche araçların yedek parçalarının üzerinde Doğuş Otomotiv yazmayacağı gibi Renault yedek parçalarının üzerinde de MAİS yazmaz.

Neden Renault Orijinal Yedek Parça Kullanmalıyız?

Orijinal yedek parçalar Renault aracınızın ömrünü uzatır. Aracınızın ömrünün uzun olması, özellikle aracınızın motorunun ömrünün uzun olması için Orijinal Renault Yedek Parça kullanılmalıdır. Tabii ki yan sanayi olarak kullanılabilecek parçalar da var. Az da olsa servisinizin tavsiye edeceği yan sanayi yedek parçaları da kullanabilirsiniz.

renaulttoptancisi.com / Tan Otomotiv olarak, siz değerli müşterilerimizi Orijinal Renault Yedek Parçalar ile buluşturuyoruz.

Sahte Yedek Parçalara Dikkat!

Ülkemizdeki döviz kurunun yüksek olması, parçaların ülkemize ithalatı aşamasında gümrükte alınan ek vergiler ile yedek parça fiyatları maalesef çok fazla artış gösterdi. Bununla birlikte kötü niyetli bir çok firma merdiven altı ürünleri maalesef orijinal ambalajına benzeterek hem kendi internet sitelerinden hem de çeşitli satış platformlarından orijinal diye satıyorlar.

Renaulttoptancisi.com / Tan Otomotiv firmamızdan alacağınız bütün Orijinal Renault Yedek Parçaları Renault yetkili servislerine götürerek orijinalliklerini teyit ettirebilirsiniz.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.